Etusivulle - Front Kissala - Cattery Kissat - Cats Pennut - Kittens Terveys - Health

Kissalasta - About cattery

Olen reilu kolmekymppinen cornish rexeihin hurahtanut nainen Hämeenlinnan kupeesta Rengosta, asumme omakotitalossa maaseudulla, kylän reunamilla. Ensimmäinen cornish rexini Piupaws Sohjo saapui minulle lokakuussa 2008 ja sille tielle jäin - seuraava rexini Metsäkansan Gordo muutti luokseni tammikuussa 2009. Kesällä 2009 kuulin, että Piupaws -kissalassa olisi musta poika vailla sijoituskotia ja niin sydämeeni asteli ihana musta kolli Piupaws Turdus Merula eli Devil, jonka takia / ansiosta kasvatustyökin alkoi todenteolla kiinnostaa. Kesällä 2010 minulle tuli Piupaws Kuplamuovi ikäänkuin sijoitukseen - lokakuussa 2010 syntyivät Kupliksen ja Devilin pennut. Viides kissani Spectrolite Hilppa eli Synti muutti syyskuussa 2010 sulostuttamaan elämääni ja suunnitelmissa oli, että Synnistä olisi tullut kasvatuskissani. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan ja Synti päätettiin steriloida. Niinpä kasvatuskissakseni muutti varsin herttainen mustavalkoinen neiti Spectrolite Nonna. Nonna löytyykin suurimmasta osasta pentueideni sukutauluja...

Kissamäärä on muuttunut vuosien aikana, muutamat kissat ovat muuttaneet uusiin koteihin, koska kaikille kissoille ei vaan sovi elämä isommassa laumassa. Kissat -sivulta selviää tämän hetkinen kotonani olevien kissojen määrä, pyrin pitämään kissamäärän pienenä ja siksi etsinkin säännöllisesti sijoituskoteja (tästä lisää alempana).

Olen Cornish rex ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja. Lisäksi kuulun Pirkanmaan Rotukissayhdistykseen, Suomen Rotukissayhdistykseen ja Suomen Rex-kissayhdistykseen. Olen toiminut Suomen rex-kissayhdistyksen puheenjohtajana (2014), sihteerinä (2011-2013), webmasterina (2011-2014, 2017-2018), lehden taittajana (2014, 2017-2018) ja lehden päätoimittajana (2017-2018). Taitan usean kissayhdistyksen jäsenlehtiä.

Kissanäyttelyharrastuksen aloitin keväällä 2009 ja sen jälkeen olen aika ajoin käynyt näyttelyissä. Kesällä 2010 uskaltauduin ensimmäisen kerran tuomarin assistentiksi ja saman vuoden syksynä myös eläinlääkärin assistentiksi, myös näyttelyiden sihteeristöissä olen ollut auttelemassa. Toki näyttelymenestys on mukavaa, mutta enemmän itselleni merkitsee kissan terveys ja luonne kotioloissa. Pyrin kuitenkin kasvattamaan lemmikkejä ja rakkaita perheenjäseniä, enkä näyttelytähtiä - jos näyttelyiden saralla on menestystä tullakseen, se on aina vain plussaa, mutta ei missään nimessä ykköstavoite.

Pyrin kasvattamaan hyväluonteisia ja rodunomaisia cornish rexejä tarkasti harkiten. Jokainen myymäni pentu on rekisteröity, kahdesti rokotettu, useasti madotettu, sirutettu ja eläinlääkärin tarkastama ja kaikki myyn ensisijaisesti lemmikiksi. Pennut luovutetaan uuteen kotiin aikaisintaan 14 viikon iässä ja vähintään kilon painoisina, myyn lemmikkipentuni varhaisleikattuina. Näyttelyt eivät ole millään tavalla vaadittua, mutta autan erittäin mielelläni kaikessa, mikäli uusi koti haluaa näyttelyharrastuksen aloittaa tai käydä vaikkapa vain kerran näyttäytymässä näyttelyssä. Pääasia on, että sekä kissa, että omistajat viihtyvät.

Pennut kasvavat alkutaipaleensa emon kanssa keskenään ja kun alkavat seikkailut kiinnostaa, saavat ne alkaa reippailemaan muiden kissojen kanssa. Kotonani olevat pennut tottuvat myös koiriin ja osassa sijoituskoteja on myös koiria. Pennut saavat siis olla mukana kodin arjessa nuoresta saakka, jotta ne tottuvat tavalliseen kotielämään, pääsevät toteuttamaan pientä leijonanluonnettaan ja oppimaan isoilta kissoilta kaikki kissamaailman ihmeellisyydet.

Jotta kissamäärä kotonani ei kasva liian suureksi ja jokainen kissani saa tarpeeksi huomiota, tulen joitakin kissoja sijoittamaan omiin koteihinsa. Sijoituskissat ovat omistuksessani niin kauan, että ne sopimuksesta riippuen synnyttävät 1-3 pentuetta tai astuvat sovitun määrän naaraita ja sopimuksen täytyttyä kissa siirtyy kokonaan sijoituskotinsa omistukseen. Kasvattajana ja kissan omistajana huolehdin sijoituksen aikana kaikista jalostuskäyttöön ja pentuihin liittyvistä kuluista sijoituskodin huolehtiessa kissan perustarpeista ja -hoidosta. Haluaisin tutustua mahdollisiin tuleviin sijoituskoteihin jo hyvissä ajoin, joten jos ajatuksissasi siintää kodin tarjoaminen sijoituskissalle, ota rohkeasti yhteyttä ja tutustutaan. Kerron mielelläni lisää sijoituskotina toimimisesta! Kannattaa lukaista myös blogitekstini sijoituskissoista.

Työskentelen dokumentointiasiantuntijana Valtorilla, joten tietokoneiden kanssa tulee puuhailtua työajallakin. Muita harrastuksia kissojen lisäksi ovat kiinanharjakoiramme Koru ja cockerspanielimme Ruuti & Routa, jenkkiautot, cruisingit, ajoittain lukeminen ja valokuvaaminen ym...

Kissalani on sienitestattu ( microsporum canis ) useita kertoja ja jokaisella kerralla todettu negatiiviseksi.

My first cornish rex arrived to me in October 2008 and that was it - soon I got my second rex and so on... This breed took me totally with it! I got my FIFé-registered cattery name FI*Derekaz in November 2010 and I breed cornish rexes in very small scale at my home or foster homes, about 1-2 litters in a year.

My breeding cats are tested FIV- and FeLV negative and heart scanned. My cattery is microsporum canis free.


>> LUE BLOGIAMME / READ OUR BLOG (only in Finnish)

>> FI*Derekaz Cornish Rex in Facebook

Haastatteluni Pirkanmaan Rotukissayhdistyksen lehdessä 12/2014
Kissala Kissala Kissala Kissala

   

   Yhteystiedot - Contact
Erika Peltonen
Hämeenlinna
derekaz.crx[a]gmail.com
+358 44 3333686